Intervenen: Marc Bozzo, director esportiu CNSF; Claudi Codina, entrenador G2 CNSF; Antoine Oranesov, regatista; Carla Romagosa, regatista
Un document de 16 punts estableix les pautes per fer una Guíxols cup segura
Gairebé 200 regatistes amb el personal tècnic dels respectius clubs i les famílies. Si per cada esportista comptes dos o tres acompanyants te'n vas al més de mig miler de persones en un espai concret en temps de distància social. La
Guíxols cup és una de les grans regates que s'està fent en temps de pandèmia i s'ha hagut de reinventar per combinar esport i seguretat sanitària sense haver de plegar veles.
I qui ha de permetre no haver de plegar veles és un document de 16 punts, prou interioritzat, que estableix les pautes del tant comentat distància-mans-mascareta.
Separació per 'grups bombolla'
En un esport on els horaris depenen de la meteorologia i per tant són relatius és pràcticament inevitable la interacció social però ara s'ha de restringir. El protocol demana establir un recinte tancat on només hi pugui accedir personal autoritzat previ control de temperatura i sempre amb mascareta. A més, per minimitzar la interacció entre persones de diferents clubs l'estol d'embarcacions varades preparades per anar a l'aigua s'ha de separar per equips, en una mena de grups bombolla.
Com ja va passar a les eleccions, dins dels Hospitals o en recintes públics l'espai de competició ha de tenir circuits de mobilitat i senyalització recordant les mesures de seguretat i les distàncies. Les comunicacions de competició sempre per megafonia i res de papers. Tot 'online' o per missatgeria a través dels telèfons mòbils.
La neteja i desinfecció també té un paper important en el protocol que estableix que s'ha de reforçar i que hi ha d'haver gel hidroalcohòlic a disposició del personal de la regata.
Comentaris (0)