La Costa Brava recupera el dinamisme en el mercat immobiliari

Baix Empordà

Data: 20/07/2018

El sector immobiliari a la Costa Brava surt de la crisi i ja es pot parlar obertament de recuperació amb un agument de vendes generalitzat del 15%.

Un estudi de la taxadora Tinsa revela que la Costa Brava es troba entre les zones litorals de l'Estat Espanyol més dinàmiques pel que fa a la compra-venda de segones residències, sobretot gràcies a la demanda estrangera. El treball ha analitzat 147 localitats costaneres de tot l'Estat, de les quals 10 són del Baix Empordà.

Indicis de recuperació i augment de preus

El treball defineix la situació a la Costa Brava com d'indici de recuperació amb un augment moderat de les vendes i una tendència de preus a l'alça de forma sostinguda. El dinamisme del mercat immobiliari també es detecta en el fet que l'estoc d'habitatge que va quedar penjat amb la bombolla immobiliària s'està venen progressivament, fet que ha impulsat noves promocions com podrien ser la de la Pineda d'en Gori a Palamós o la pressió immobiliària a Aiguafreda i Pals. De fet, l'estudi de Tinsa detecta un estoc de vivenda reduït i assumible a llarg termini.

L'estudi fa referència a les transaccions i no pas en el destí final d'aquest habitatge, per tant no discrimina si és per vivenda efectiva o per especulació.

Palamós i Lloret lideren el rànquing

Palamós i Lloret de Mar són els dos municipis de la Costa Brava amb més dinamisme immobiliari. En el cas de la ciutat baixempordanesa amb un augment de compra-vendes del 17% entre 2016 i 2017. Concretament s'hi van fer 299 transaccions. Per contra a Sant Feliu van caure un lleuger 1%. Tots els municipis baixempordanesos analitzats augmenten les transaccions excepte la ciutat ganxona i Calonge i Sant Antoni.

Si ampliem el focus i només ens fixem en vivenda nova, però, la situació canvia i Sant Feliu de Guíxols registra un augment de transaccions del 70%. De fet tots els municipis de la comarca analitzats creixen en vivenda nova excepte Calonge i Sant Antoni.

Pel que fa als preus augment generalitzat entre el primer trimestre del 2017 i el primer del 2018 a totes les localitats baixempordaneses excepte Calonge i Sant ANtoni i Castell-Platja d'Aro. Lidera el rànquing Sant Feliu de Guíxols amb un augment de preus del 3%. Per contra a Calonge-Sant Antoni és on cauen més amb un descens de l'11%. És la localitat catalana costanera on més han caigut els preus.
 

Estudi complet de Tinsa


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia