INTERVÉ: Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat
Preocupació a Palamós per les conseqüències que pugui tenir la desconnexió britànica de la Unió Europea pel turisme que arriba a la Costa Brava. Del turisme de creuers que arriba a l'Empordà el 77% dels turistes són britànics, seguits pels nordamericans en un 11% i els alemanys un 3% i la resta de nacionalitats un 9%. Això sumat a les dificultats per fer realitat el port de Palamós com a punt Schengen obliga a Ports de la Generalitat a treballar per diversificar l'origen del passatge.
Des del govern català s'ha creat una comissió que treballa per analitzar l'impacte del Brexit i anticipar-se a les conseqüències. Aquesta desconnexió és un tema que està damunt la taula i que saben que afectarà l'economia del país en molts sectors, també en matèria turística.
Des de Catalunya lamenten i critiquen que el govern de l'estat no mogui fitxa per declarar el port palamosí frontera Schengen i els hi exigeixen una resposta.
A Palamós ja s'han fet inversions per valor de mig milió d'euros per convertir el port en entrada i sortida de turistes de fora de l'espai comunitari de la UE i la Generalitat segueix pressupostant partides en els seus plans d'inversions perquè cap obra sigui un impediment per aconseguir-ho. El ministeri però segueix ignorant l'informe que el des del Departament de Territori i Sostenibilitat se'ls hi va presentar i que donaria resposta a les darreres exigències per esdevenir port Schengen.
Comentaris (0)