INTERVENEN: Núria Mestres, suport tècnic del Projecte Rossinyol; Salvador Calabuig, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Ja està en marxa la 16ª edició del Projecte Rossinyol, un projecte de mentoria social que té l'objectiu d'afavorir a la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d'origen estranger de diferents instituts del territori. Un dels municipis que hi ha participat ha estat Sant Feliu de Guíxols, on aquesta setmana passada els mentorats han pogut conèixer els seus mentors, que són estudiants universitaris de la UdG que durant tot el curs els hi faran un acompanyament.
A Sant Feliu en aquesta edició hi han participat tres parelles, però en total el projecte es duu a terme a 19 municipis, el que suposa un total de 191 parelles, un gruix important. Des de l'Ajuntament de Sant Feliu estan molt contents de poder continuar donant suport a aquest projecte.
El projecte Rossinyol va néixer a nivell europeu l'any 1998, a la Universitat de Malmö, a Suècia, on un 52% de la seva població és d'origen estranger. Hi havia la voluntat d'establir una relació de diàleg entre els estudiants de la Universitat i els aumnes de primària. D'aquí va sorgir el projecte europeu Nightingale (rossinyol en anglès), en el qual la Universitat de Girona, fins a dia d'avui, hi participa de manera activa.
Comentaris (0)