Xavier Martínez Babón dona les claus per entendre el paper de la dona a l'Antic Egipte

Júlia Moner 

El paper de la dona a l'Antic Egipte ha sigut el protagonista en dues de les jornades d'estiu d'aquesta setmana, a Sant Feliu de Guíxols


Un any més, el Monestir de Sant Feliu de Guíxols ha apostat per la cultura egípcia. I aquesta vegada ho ha fet amb la temàtica de la dona a l’antic Egipte, al capdavant.

La primera sessió ha tingut un èxit rotund, amb la participació de més de 80 persones. Però aquest any, això no s’ha acabat aquí. I, el dilluns s’ha fet una segona sessió, que ha tornat a acollir més de 80 persones interessades en les tradicions d’Egipte.

Aquests cursos sobre la cultura egípcia ja fa més de 20 anys que s’organitzen. I es fan amb l’objectiu d’ampliar el bagatge cultural de la gent.

El curs ha comptat amb la col·laboració de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament i la Fundació Centre d'Art Guíxols. I a les sessions s’han tractat diversos vessants, com la política, el poder o la vida quotidiana.

A la vegada també s’ha parlat d’una descoberta en el temple funerari de Tutmosis III, on es va localitzar una tomba que presentava una dona enterrada al revés, que podia representar màgia o bruixeria. I s’han descobert algunes curiositats.

Amb aquestes temàtiques sobre la taula, els assistents s’han mostrat actius al llarg de les sessions i això ha permès corroborar, una vegada més, que l’antic Egipte continua sent una temàtica que capta l’atenció de moltes persones.   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat