58 parelles de sabates vermelles seran l’eix central dels actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista que es fa a Santa Cristina d’Aro, organitzat per l’àrea Punt d’Igualtat. Les sabates, que pintaran de vermell aquest dilluns els escolars de l’IES Ridaura de Castell d’Aro, representen les 51 dones i 8 infants víctimes mortals per violència de gènere l’any 2017. I el divendres 23 de novembre, les sabates, dins una performance titulada “No hi som totes” que es farà a la plaça del Mercat, seran introduïdes totes elles en una gran gàbia per convertir-se en una escultura reivindicativa. “Tornem a denunciar la violència masclista que patim majoritàriament les dones i a reivindicar que cal la implicació de tota la societat, homes i dones, institucions, escoles, governs, empreses, sindicats... per tal d’eradicar aquesta xacra”, es recorda des del Punt d’Igualtat.
La pintada de les sabates, oberta a tot l’alumnat del centre de secundària de la zona, tindrà lloc a partir de les 10,15 hores del matí, aprofitant l’hora del pati. Per fer-ho possible, el Punt d’Igualtat portarà les sabates recollides i els esprais de color vermell. Després, els mateixos alumnes aprofitaran les sabates pintades per muntar una exposició temporal al mateix centre educatiu que es podrà veure fins al dia 22 de novembre.
I el dia següent, 23 de novembre, les 59 parelles de sabates vermelles o el que simbolitzen, les 59 dones i infants morts, formaran part de la performance “No hi som totes”, convertint-se en una gran escultura, la qual quedarà exposada durant unes setmanes. La performance, que tindrà lloc a la plaça del Mercat a partir de les 19 hores, un cop s’hagi fet la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, està dirigida per Geòrgia Bonell i compta amb la implicació de més de 50 persones del municipi de diferents edats i entitats. La representació “No hi som totes” combinarà la música, el cant, la dansa, el silenci, la llum, el foc, la foscor i finalment, deixarà constància de tota la reflexió generada a través de l’escultura. És un acte gratuït i obert a tots els públics. “És el nostre petit granet de sorra al voltant d’aquest tema i enguany ho hem volgut fer implicant activament a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes del poble i rodalies facilitant així la reflexió i sensibilització de tothom”, s’informa des del Punt d’Igualtat.
Abans de la performance, hi haurà un taller de mesures d’autoprotecció per a dones, a càrrec de dos agents especialitzats dels Mossos d’Esquadra, a les 17 hores a la sala d’exposicions de la Caixa.
Comentaris (0)