L'onzena edició del Gran Recapte ha superat les 400 tones d'aliments recollits a les comarques gironines, segons les primeres estimacions del Banc dels Aliments de Girona. Segons el president de l'entitat, Frederic Gómez, tot apunta a "unes xifres similars a les de l'any passat" però ha insistit que fins els propers dies no es podrà saber si el balanç definitiu supera o no les 470 tones recollides en l'anterior edició.
Els gairebé 4.000 voluntaris han fet possible que la campanya hagi funcionat amb normalitat i sense cap incident en els 341 punts de recollida a la demarcació, molts d'ells encara en funcionament a hores d'ara.
A més, el Banc dels Aliments de Girona no descarta que el canvi de data hagi pogut influir negativament a la campanya, ja que normalment es feia una setmana més tard, "quan molta gent ja ha cobrat la nòmina o la pensió". L'organització va decidir avançar el dia per no coincidir amb la campanya del Black Friday i segons el recompte definitiu, es decidirà si mantenir aquesta nova data o tornar a l'original.
Per un Gran Recapte més sostenible, s’han substituït les bosses de plàstic per unes de roba reutilitzables –les que s’entreguen a l’entrada dels establiments a tots aquells que hi vulguin col·laborar–, que ja se’n va fer una prova pilot l’any passat gràcies a la col·laboració de Fundació Endesa i que, aquest 2019, ja s’ha estès a totes les demarcacions amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni i d’emissions de CO2.
A més, també s’han començat a introduir uns contenidors fets de sacs de tela per abocar-hi els productes donats, que reemplaçaran els tradicionals dipòsits de cartró. N’hi ha de dues mides, uns de grans amb capacitat de 430 quilos i uns per a establiments on l’espai és més reduït, amb capacitat de 230 quilos.
Els Bancs dels Aliments estan alineats amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, on es marquen 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (coneguts com a ODS). Entre ells, es tracten temes com la fam, la pobresa i la producció sostenible.
A més de la tradicional recollida a mercats i supermercats, també es podran fer donacions d’aliments a través de la web www.granrecapteonline.com i de les plataformes digitals d’Atmetller Origen, Bon Preu-Esclat, Caprabo, Condis, Vimet i Ulabox, una forma d’estar presents en el creixent comerç digital i poder arribar a nous públics.
Comentaris (0)