El protocol de prevenció de l'assetjament entre iguals de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró ha estat reconegut pel Banc d'Experiències de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). La iniciativa que té en compte tant l'educació formal com no formal.
Després d'observar la incapacitat del sistema per detectar i prevenir situacions d'assetjament escolar, l'Ajuntament de Platja d'Aro i diversos agents l'any 2007 va començar a treballar conjuntament en un protocol d'assetjament entre iguals i la promoció de la convivència i finalment el 2016 va ser una realitat. El 2022 es va actualitzar aquesta proposta d'innovació pedagògica.
Aquest protocol es caracteritza per tenir en compte tant l'educació formal com l'educació no formal o la informal. És a dir, tots els professionals, tant de centres educatius com serveis municipals, el cos policial o serveis socials s'han format en aquest àmbit i els centres i serveis disposen d'equips per detectar casos de bullying. Per tant, s'aborda l'assetjament no només a dins les escoles sinó també a fora.
En cas de trobar-se en una situació d'assetjament els equips activen el protocol i estudien les mesures més adequades. D'altra banda, existeix un òrgan municipal encarregat de vetllar perquè es garanteixi un bon funcionament del protocol.
Ara l'Associació Internacional de Ciutats Educadores ha reconegut i publicat en el seu Banc d'Experiències aquesta iniciativa municipal per a la millora dels circuits d'actuació i per potenciar el treball en xarxa. Amb aquest reconeixement, el consistori espera que altres entitats i ajuntaments puguin adoptar el protocol i dur-lo a terme.
Comentaris (0)