Palafrugell té una app contra el bullying escolar

Palafrugell té una app contra el bullying escolar
Palafrugell

Data: 09/03/2020

Els joves de secundària de Palafrugell podran alertar de forma anònima i segura dels casos d’assetjament escolar i altres conflictes a través de l’app b‐resol. L’Ajuntament de Palafrugell ha decidit que tots alumnes dels 4 centres de secundària de Palafrugell ‐ INS Baix Empordà, INS Frederic Martí, Centre Prats de la Carrera i Escola Sant Jordi‐ tinguin accés gratuït a aquesta solució . Amb un sol clic, podran enviar un missatge d’alerta a un professor de la seva confiança. Quan vulguin i des d’on vulguin. Siguin víctimes directes o testimonis.

En total, més de 1.400 alumnes es beneficiaran d’aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Palafrugell i segueix la línia de treball de lluita contra el bullying ja iniciada fa uns anys. “Aquest projecte ens fa especial il∙lusió perquè, fins ara, la implantació de b‐resol sempre havia estat una decisió individual de cada centre. És la primera vegada que un ajuntament fa una aposta global per a tots els centres del municipi, sense tenir en compte la titularitat. I això demostra un compromís absolut en la lluita contra el bullying. Esperem que el cas de Palafrugell sigui només el primer d’altres projectes de municipi”, explica Josep Fígols, CEO de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, l’start up que ha desenvolupat l’app b‐resol.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Mònica Alcalà, destaca que “aquesta aplicació és un bon recurs que es posa a disposició de l’alumnat per tal que faciliti la comunicació de fets i conductes que perjudiquin al benestar propi o de companys. A més d’utilitzar‐lo per posar de manifest aquells actes relacionats amb el bullying, també podrà servir per recollir informacions que puguin ser indicadores de possibles trastorns de la conducta alimentària.

Tot i que es tracta d’una iniciativa municipal, cada centre gestionarà la informació proporcionada per l'alumnat i serà aquest qui posi en marxa els protocols i prengui mesures quan ho consideri necessari. De la mateixa manera, la posada en marxa serà responsabilitat de cada centre. El  professorat ja ha rebut la formació inicial i, en breu, l'alumnat ja hi tindrà accés. “Cal destacar que els professors que prenen el rol de comunicadors ho fan de forma voluntària i  per tant, demostra que hi ha cada vegada més sensibilitat amb tots aquests temes que cal tractar també des dels instituts i centres educatius. Aquesta app és una eina de recollida d’informació i llavors cal derivar cada cas a l’especialista en qüestió per tal de treballar les
situacions i arribar a la bona resolució”, explica la regidora.

Des de l’Ajuntament s’ha valorat positivament el tractament que b‐resol fa de les dades (gestió interna per part de cada centre), la seva accessibilitat (fàcil des del mòbil) i les bones experiències en altres centres. En aquest sentit, b‐resol està implantada en 70 centres, principalment a Catalunya, però també a Andorra i Madrid.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat