Vall-llobrega inaugura la plaça dels Països Catalans

Vall-llobrega

Data: 16/07/2024

Marc Marqués 

Vall-llobrega inaugura la plaça dels Països Catalans

El poble de Vall-llobrega ha inaugurat la plaça dels Països Catalans. Una plaça que no era possible econòmicament, però que finalment ha estat una realitat. Els ciutadans i les ciutadanes celebren la seva inauguració com un dia molt especial. 

Així és com s’ha inaugurat la plaça dels Països Catalans al poble de Vall-llobrega. Després de 5 anys esperant aquest dia Vall-llobrega, finalment aconsegueix un somni. La plaça dels Països Catalans. 

Econòmicament en els seus inicis no era possible la seva creació. Per això, l’Ajuntament de Vall-llobrega es va mantenir a un pla d’obres i serveis de la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Diputació de Girona arribant a fer possible la plaça. 

Un espai de 5.284 metres quadrats que té múltiples funcions diferents, tot i que també confien que represent-hi el que representaven les places abans, les àgores, com un punt de trobada entre persones de diferents generacions i opinions que es trobaven i compartien experiències. 

I perquè el nom de Països Catalans?

La plaça té una font d’aigua que conté un dipòsit de 1.200 litres d’aigua, i segons l'alcalde es calcula que només s’hi poden gastar un màxim de 50 litres diaris. Defensen aquest dipòsit com un refugi climàtic. Centenars de veïns i veïnes han celebrat la inauguració de la plaça al centre de Vall-llobrega. N’hi havia fins i tot alguns que no l’havien vist encara acabada i s’han emportat una grata sorpresa. 

És una plaça que la poden disfrutar tan infants com adults. Un parc infantil, un parc de salut, una font d’aigua o una zona per jugar a bitlles catalanes són només algunes de les seves instal·lacions. És doncs, una plaça pensada per a tothom i molt especial per a totes les veïnes i veïns de Vall-llobrega.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política