Fa pocs dies es va conèixer l'anuari del Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST), publicació que pretén recopilar les respostes ciutadanes i moviments que cerquen alternatives a l'allau de projectes i iniciatives insostenibles del territori català.
En aquest anuari 2017-2018 del CST, associació que aplega entitats ambientalistes i moviments de defensa del territori, professors i investigadors universitaris, agents econòmics i professionals i ciutadanes en general, apareix Palamós en més d'una ocasió.
Des de Candidatura d'Unitat Popular local lamenten que les polítiques territorials de l’Ajuntament no vagin encaminades cap a la “nova cultura del territori” sinó que semblen decisions preses el segle passat i sense cap respecte amb la natura.
Joan Bohigas, regidor de la CUP Sant Joan-Palamós afirma que “és molt gros que en aquesta legislatura no s'hagi realitzat cap pas ferm des del govern municipal per revertir aquestes polítiques pròpies del passat, tal i com àmpliament manifesta la Generalitat en el projecte d'implementació de sòl industrial al Paratge de la Pietat".
L’esquerra anticapitalista demana a l'equip de govern d'ERC que es repensi la seva política cap al territori i retreu a totes les forces polítiques de l’anterior legislatura que no es preservés la Pineda d'en Gori afirmant que era possible amb una indemnització assumible, ja que estava fora de la calendarització que fa el POUM. I protegir la Pietat de naus industrial que no es necessiten, no té cap cost pel consistori municipal ni per les ciutadanes.
I és que per la formació independentista la lluita pel territori ha estat una de les prioritats del seu projecte d’aquests anys a l’oposició amb nombrosos actes i campanyes de lluita marcadament ecologista. La CUP continua així el treball per la defensa del medi ambient, explicant les barbaritats que es realitzen encara el 2018 contra el territori i el paisatge i posicionant-se contra les injustícies urbanístiques i especulatives.
Comentaris (0)