Juli Fernández renuncia a l’alcaldia de Palafrugell

Palafrugell

Data: 26/09/2024

Raül Martín Moreno

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández renuncia a la responsabilitat d'alcaldia perquè serà el nou secretari d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. Fernández proposa a Laura Millán per a ser la nova alcaldessa de Palafrugell. L'acte s'ha dut a terme al Teatre Municipal de Palafrugell davant d'entitats municipals, de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.
 

Després de vint-i-vuit anys al servei de Palafrugell Juli Fernández renuncia al seu càrrec d'alcalde en plena legislatura. El Teatre Municipal de Palafrugell ha estat el lloc on Juli Fernández, davant d'altres entitats municipals, de la generalitat i de la Diputació de Girona, ha renunciat a la seva responsabilitat d'alcalde per anunciar que serà el nou secretari d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. El ja exalcalde socialista, entre llàgrimes, ha explicat que el seu recorregut al servei municipal mai s'ha donat per vençut, ni ell ni el seu partit durant la situació complicada que va viure el país. A més, Fernández ha repassat la seva trajectòria al consistori fent ressò de les persones que més li han marcat, i que en aquests quasi trenta anys estant també a l'oposició i al govern sempre ha intentat fer una política de proximitat i honesta cap als palafrugellencs. 
 
 
Va ser l'any 1992 quan Juli Fernàndez va entrar com a regidor del Partit Socialista a l'Ajuntament de Palafrugell. Va ser alcalde entre els anys 2011 i 2017 i des del 2023, últimes eleccions que va guanyar. Fernández s'acomiada del govern municipal explicant que ajudarà tot el possible a l'ajuntament sempre que ho necessitin. Tot seguit, membres del ple de l'ajuntament han fet les seves Intervencions per agrair a Juli Fernández els anys dedicats al municipi i desitjar sort i encerts en aquest nou repte.
 
 
L'alcalde, després de l'arribada de la seva renúncia, ha proposat a Laura Millán per encapçalar el govern i ser alcaldessa de Palafrugell. Un fet històric perquè seria la primera alcaldessa en tota la història del municipi. Laura Millán és la regidora de cultura i grans esdeveniments de l'Ajuntament de Palafrugell, que juntament amb el govern municipal han construït un projecte en què Juli Fernández afirma que Millán és la persona indicada per consolidar i prosperar amb aquest projecte. Fernández ha deixat constància elogiant i remarcant que Laura Millán està totalment preparada per aquest repte que agafarà d'aquí a pocs dies.
 
 
Després d’aquest plenari extraordinari, a partir d’ara, durant els deu dies següents a l’acceptació de la renúncia per part del Ple, se celebrarà una sessió extraordinària per a l’elecció de la nova alcaldessa, a més de la presa de possessió per part d’un nou regidor o nova regidora.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política