INTERVÉ: Gerard Freixes, responsable de Klassmark i de Sa Costa Brava Sunset
No tot són notícies d'esdeveniments cancel·lats, també n'hi ha alguns que han vist en les adversitats una oportunitat.
El passat dissabte 11 de juliol es va celebrar Sa Costa Brava Sunset a Palamós, la versió d'estiu de la cursa ciclista Sa Costa Brava.
És el primer any que se celebra aquesta edició, ja que ha estat dissenyada expressament per conviure amb la nova normalitat. El recorregut comença i acaba a Palamós i ha estat la primera cursa de bicicleta de muntanya que s'ha portat a terme a la província de Girona després del confinament.
Sa Costa Brava arriba a congregar més de 1.000 ciclistes. En aquesta edició postconfinament la cursa ha mobilitzat uns 300 participants. Una de les mesures més enginyoses que es va aplicar a Sa Costa Brava Sunset va ser durant la sortida. Per garantir la distància de seguretat entre els participants, les sortides es feien de dos amb dos. Cada 30 segons sortia una nova parella.
La màgia de la cursa és el territori per on passa el recorregut. En aquesta nova versió "Sunset", als paisatges se li sumen les tonalitats que ens regala el cel durant la posta de sol. De manera que l'esdeveniment està més pensat per viure l'esport com una experiència agradable i aventurera que no pas per competir. De totes maneres, el recorregut també compta amb un tram cronometrat per aquells que volen superar-se a si mateixos.
Des de Klassmark, l'empresa que organitza la cursa, recorden que és tan important activar el turisme esportiu com el d'altres sectors com la cultura. Que l'esport és una bona atracció turística i pot contribuir a reactivar l'economia. A més, Sa Costa Brava Sunset ha demostrat que tot i la crisi social i sanitària que estem vivint, l'esport pot seguir present garantint la màxima seguretat.
Comentaris (0)