Els síndics de greuges del Baix Empordà reclamen un nou disseny de transport públic amb més freqüències i més connexions. També es queixen de l'incompliment d'horaris i avisen que la ciutadania continua optant pel transport privat.
Les diferents sindicatures de greuges del Baix Empordà reclamen un nou disseny de transport públic a tota la comarca, amb més freqüències i més connexions, especialment amb Girona, Barcelona i les estacions de tren de Flaçà (Gironès) i Caldes de Malavella (Selva). Ho fan abans de la pròxima concessió del servei de transport públic de la comarca, per tal que es millori el servei.
Des de les sindicatures recorden que la concessionària actual que és de Moventis continua incomplint horaris i que això, sumat a altres deficiències, ha generat que encara hi hagi moltes persones que optin per fer ús del transport privat. Tot plegat arran de les queixes que han rebut per part de la ciutadania a les seves oficines per "la baixa qualitat", diuen, del servei.
En aquest sentit, denuncien dos "dèficits estructurals". D’entrada la connexió amb Girona i Barcelona, però també entre les diferents localitats de la comarca amb més demografia, com Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal d’Empordà, Palamós o Palafrugell. Des de les sindicatures recorden que aquestes localitats tenen cadascuna serveis necessaris per a la ciutadania com jutjats o altres administracions a més de serveis educatius, sanitaris i d’altres àmbits i no estan ni ben comunicades ni amb prou freqüències.
Per això, consideren que, ja que la concessió d’aquest servei està a prop de vèncer, "és un bon moment per fer un nou plantejament que reculli les necessitats d’una comarca que cada vegada s’assembla més a una àrea metropolitana, donada l’altíssima mobilitat entre els diferents centres d’activitat econòmica i social".
Les sindicatures remarquen que la nova concessió “no necessita retocs sinó un replantejament que doni solució als greus problemes de mobilitat en transport públic a la comarca”.
Des del síndic de greuges de Palafrugell assenyalen que el nombre de queixes no és indicatiu que el servei funcioni bé o malament. Justament perquè en aquest cas concretament els qui més utilitzen el transport públic són col·lectius més vulnerables de la societat que tenen més dificultats per fer els tràmits per les queixes.
Les sindicatures de greuges del Baix Empordà van presentar una recomanació als seus ajuntaments que ho van rebre amb bons ulls, però no és competència dels consistoris per això van presentar una recomanació signada pels quatre síndics al Consell Comarcal.
El Consell Comarcal coincideix
De fet, aquesta demanda coincideix amb la denúncia del Consell Comarcal del Baix Empordà que assenyala que l’increment de freqüències i el compliment d’horaris de la concessionària és una "demanda històrica".
A més, des del Consell reclamen la incorporació a la integració tarifària per evitar el greuge amb altres territoris. A tall d'exemple, un bus de Girona a Olot, amb un servei integrat el cost és d'1,40 euros, mentre que de la Bisbal a Girona és al voltant dels 5 euros, malgrat que la distància és més curta.
Comentaris (0)