El 69% dels recursos turísitcs del
Baix Empordà estan adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta xifra es desprèn de l'anàlisi a 170 indrets d'interès turístic elaborat pel Consell Comarcal en el marc del
Pla d'Acessibilitat Turística del Baix Empordà.
L'estudi destaca l'alt grau d'accessibilitat, sobretot de les platges, però alerta que hi ha pocs recursos pera persones amb discapacitats sensorials (cegues o sordes) o intel·lectual.
El pla té per objectiu posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.
Anàlisi d'espais públics i privats
La gestió dels espais públics o privats que formen part de l'oferta turística de la comarca pot demanar formar part de l'anàlisi i que se li detectin els punts forts i febles que tenen en aquesta matèria. Ho pot fer a través del web
empordaaccessible.com
Al
Baix Empordà diversos municipis estan apostant des de fa anys per la platja accessible. Un dels que té més tradició en aquesta matèria és Calonge i Sant Antoni on des de fa onze anys té en marxa el pla 'Platja a l'Abast de Tothom' que permet a les persones amb mobilitat reduïda gaudir de la platja.
Novetats a Platja d'Aro
També Platja d'Aro disposa de 18 passeres a la sorra, cadires i crosses amfíbies i dutxes adaptades. Per a l’estiu de 2018 el programa municipal Fem Platja! s’estrenarà un espai de decans -amb tarima, ombra i l’acompanyament d’un monitor- dissenyat específicament per a persones amb mobilitat reduïda.
Les línies de vida, cordes i baranes que ajuden a entrar i sortir de l'aigua també són una aposta decidida d'ajuntaments com Sant Feliu de Guíxols o Platja d'Aro que les han instal·lat en algun punt de la seva costa.
Al costat d'aquests municipis
Torroella i
l'Estartit i
Palafrugell han rebut l'aprovació del
Pla d'Accessibilitat del Consell Comarcal.
Comentaris (0)