El nou contracte de recollida de Calonge i Sant Antoni, vigent des de l’1 de desembre, preveu assolir el 70% de recollida selectiva l’any 2027, tres anys abans del termini fixat per la Unió Europea. A més, el municipi comptarà amb un únic sistema de recollida vinculat a cada un dels seus habitatges, ja sigui a través del porta a porta o de contenidors intel·ligents. Precisament, aquest dimecres al matí s'ha presentat la renovació de la flota de vehicles i màquines com també la nova imatge del servei.
Les millores del servei de recollida de residus sòlids urbans, neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal de Calonge i Sant Antoni estaran totalment implementades a partir d'aquest juny. De fet, el primer dia de mes s'iniciarà el servei de porta a porta a tres nous barris. Concretament a Es Monestrí, Torre Colomina i Mas Pere. També s'estendrà al sector comercial, als càmpings i al polígon industrial.
D'altra banda, a la zona de contenidors de Sant Antoni, on no arriba el porta porta s'instal·laran contenidors intel·ligents com aquest, que es podrà obrir mitjançant clauers individuals. Per explicar tots aquests canvis i servei està previst fer arribar una carta als veïns i veïnes com també l'organització de tres xerrades informatives.
En funció de cada zona del municipi entreguem unes eines per poder reciclar"
Amb tot això, el municipi serà el primer de la Costa Brava on tots els usuaris tindran un sistema d'identificació i un únic mètode de recollida selectiva. Per això, el consistori espera arribar al 70% de la recollida selectiva el 2027.
Tot el nou contracte està plantejat sobre la base de la sostenibilitat. El nostre municipi l'any que ve ja tindrà el percentatge cobert i establert que exigeix la Comunitat Europea"
A banda de l'augment de la recollida selectiva, l'Ajuntament ha renovat la flota de vehicles i màquines com també la nova imatge del servei, sota el lema ‘CalOh!nge i Sant Antoni’. Entre el material, hi ha set camions de recollida, una rentacontenidors, tres furgonetes de caixa oberta per al servei de brigada, una tractora elèctrica amb tres illes emergents i una furgoneta de caixa oberta amb grua. També hi ha dues escombradores de cinc metres cúbics, una escombradora elèctrica de dos metres cúbics, una furgoneta d’aigua calenta per netejar les voreres i tres furgonetes elèctriques per a la neteja de la via pública i espais verds. A més, s'inclou un tractor amb garbelladora i un quad. Pel que fa a la deixalleria i els càmpings, hi ha dos camions, deu caixes per a la deixalleria i sis compactadores. Finalment, hi ha equips elèctrics, furgonetes i vehicles 4x4 per al mecànic, l'encarregat i l'agent cívic.
El nou contracte comptarà, a més, amb canvis en els diferents àmbits del municipi. Pel que fa a platges hi haurà un increment de la neteja manual i mecànica. En neteja viària hi haurà l’increment de la neteja manual a Calonge i a Sant Antoni i l’activació de la brigada durant tot el dia per resoldre incidències. En relació amb la poda es doblarà el servei, passant de tres a sis dies i pel que fa a voluminosos es passa de dos dies a la setmana a set durant la temporada mitja i alta.
També s’instaurarà un servei nou d’aula ambiental que, amb seu a la deixalleria municipal, té com a objectiu convertir-se en un espai polivalent on poder realitzar des de tallers amb infants a sessions informatives amb ciutadania o sectors específics i esdevenir l’oficina d'atenció als usuaris per a la resolució de dubtes, recollida i reposició de material d'aportació de residus a través de via telefònica i presencialment.
El cost total del servei és de 56.115.765,78 € (IVA inclòs) al llarg de nou anys. Això el converteix en el contracte més important licitat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.
Comentaris (0)