Amplien els projectes dels pressupostos participatius de Castell-Platja d'Aro

Amplien els projectes dels pressupostos participatius de Castell-Platja d'Aro
Els primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro inclouran finalment l’execució d’una nova proposta: la instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, que s’afegeix a les tres que inicialment ja havia confirmat la votació popular. En el darrer ple municipal, dimecres 17 d’octubre, es va aprovar la modificació de crèdit que inclou aquestes quatre accions, valorades conjuntament en 168.000 euros, confirmant així l’ampliació en 18.000 euros la partida inicialment prevista de 150.000 euros que en matèria d’inversions hi destinava el consistori vinculada al nou procés participatiu.
 
Així, finalment les accions que s’executaran són la construcció d’un punt de gir -rotonda petita- a l’avinguda central -carrer Santiago Rosiñol- de la zona comercial i d’oci Parc d’Aro de Platja d’Aro, per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l’encreuament valorada en 48.000 euros (189 vots · 44’9%). També la instal·lació d’una cobertura a l’entrada principal a l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro per millorar la zona d’ombreig pressupostada en 32.000 euros (178 vots · 42’3%). La generació d’una zona de pas segura per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro, al pont sobre el riu Ridaura, amb la creació d’un pas de vianants, la instal·lació d’un semàfor i la construcció d’una rampa i escala consensuada amb el Consorci de les Vies Verdes per donar continuïtat al carril bici, valorada en 79.500 euros (141 vots · 33’5%). Darrerament, també la instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro xifrada en 8.500 euros (106 vots · 25’2%).
 
Després de tres setmanes, el 30 de setembre es va cloure la fase de votació final amb un participació global de 421 persones (4’64% de la població amb dret a vot: empadronats al municipi abans de l’1 de juliol d’enguany i que tinguessin un mínim de 16 anys a 31 de desembre de 2017) que van emetre 1.130 vots vàlids (cadascú podia votar una, dues o tres opcions). L’emissió de vot es podia fer en línia (352 persones · 77’20%) mitjançant el portal http://participa.platjadaro.com (on ara es poden consultar els resultats finals), en cinc punts municipals d’accés públic a la xarxa; o bé presencialment (96 persones · 22’80%) mitjançant urnes instal·lades en nou equipaments públics i escolars o a l’estand mòbil amb presència als tres nuclis del municipi. També s’han emès sis vots no vàlids (dos de repetits i quatre de persones no empadronades).
 
Altres propostes que per ordre de votació han quedat fora de l’elecció són la millora de l’accessibilitat dels vianants a la rotonda de la Rosa dels Vents a S’Agaró (70 vots · 16’6%), millora de l’accés al paratge de Roques Martines -neteja del camí i senyalització de l’itinerari- (67 vots · 15’9%), parc de lleure per a gossos a S’Agaró (63 vots · 15%), adaptació de la pista esportiva del Parc de Can Nitus de Castell d’Aro en un camp reglamentari de corfbol (58 vots · 13’8%), millora de la climatització del magatzem del Servei Municipal de Distribució d’Aliments (55 vots · 13’1%), cobertura permanent de l’escenari de la Plaça Major de Platja d’Aro (51 vots · 12’1%), cistelles metàl·liques de corfbol a la zona de Riuet de la Platja Gran (42 vots · 10%), suports i xarxa de vòlei a l’espai de Riuet de la Platja Gran (36 vots · 8’6%), equip de so per a les entitats locals (27 vots · 6’4%), col·locació de més bancs a l’Avinguda de Fanals de Platja d’Aro (26 vots · 6’2%) i nova pista de petanca al tram final de l’Avinguda Ridaura de Platja d’Aro (21 vots · 5%).
 
Amb la votació final i l’execució de accions urbanístiques escollides, es clou aquesta primera experiència d’aprofundiment democràtic al municipi, que va començar a mitjans d’abril amb un període de tres setmanes de recollida de propostes en matèria d’inversions. De les 270 iniciatives presentades per 193 persones, grups i entitats, un total de 51 van ser considerades vàlides tècnicament i van accedir a la següent fase, una jornada oberta de valoració amb la participació d’una quarantena de persones, que dividides en grups de treball van analitzar-les i puntuar-les tenint en compte diversos criteris com ara la seva repercussió, l’interès públic, la necessitat a la que donen resposta, etc. Del procés en va resultar la selecció final de 15 propostes, valorades conjuntament en 439.300 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia