L'economista i polític republicà, Raül Romeva, es va desplaçar aquest dimarts fins al centre cultural Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols. El motiu de la visita va recaure en la presentació del seu últim llibre anomenat "Ubuntu. La República del bé comú".
Existeix un pensament arrelat a Sud-àfrica, que advoca per connectar els individus a través del principi de lleialtat. El terme s'ha batejat com a Ubuntu i fou altament difós, després que Nelson Mandela l'acollís com a filosofia per democratitzar el país. De fet, Raül Romeva ha interioritzat el concepte i l'ha volgut traslladar al procés independentista. Els seus dubtes i reflexions han estat copsats en el seu llibre anomenat "Ubuntu. La República del bé comú", el qual ha estat presentat aquest dimarts a Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols.
Amb el pròleg signat pel també polític independentista Oriol Junqueras, l'obra està configurada en petit format. Són 176 pàgines que desgranen el pensament 'Ubuntu' i ho fan amb el punt de partida de la construcció d'una república. Així, Romeva entén que el sistema monàrquic és l'antítesi del pensament col·lectiu i la igualtat d'oportunitats.
L'economista va començar la novel·la, quan va esclatar la pandèmia i ell encara restava reclòs al centre penitenciari de Lledoners. Segons afirma, la Covid "és la lliçó col·lectiva més gran que hem experimentat". I per això, va començar a narrar a través d'Ubuntu.
Després de la visita de Raül Romeva, la Casa Irla ha organitzat una trobada amb Carme Forcadell, qui presentarà el seu llibre "Escrivim el futur amb tinta lila". L'acte està programat pel 17 de març a les 7 del vespre.
Comentaris (0)