Aquest diumenge Castell d'Aro serà un pessebre vivent, el més antic de Catalunya

Aquest diumenge Castell d'Aro serà un pessebre vivent, el més antic de Catalunya
El Pessebre Vivent de Castell d’Aro es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 61a edició (es va començar a escenificar l’any 1959), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la  eneralitat de Catalunya. Es representa les jornades del 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre d’enguany i l’1 de gener de 2020 (19 h) en una única sessió. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. 

La representació s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants, veïns i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig que enguany estrena, en part, un nou itinerari per fer-lo més dinàmic. Entrada general 5 euros i infantil de 4 a 11 anys 3 euros (gratuït per a infants fins a 3 anys o amb el carnet del Club Super3) i també es pot adquirir anticipadament al lloc web . Amb el tiquet s’aconsegueix també un val de 3 euros de descompte per a la Pista de Gel de Platja d’Aro, instal·lada fins al 6 de gener a la Plaça dels Estanys. Enguany, es torna a oferir un got de brou calent -gentilesa d’Aneto- a tots els visitants al principi del recorregut.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte...). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el
forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura