L’art tèxtil de Marga Ximenez ha inaugurat la temporada expositiva al Museu Can Mario de Palafrugell. L'exposició recull una selecció d’escultures i instal·lacions produïdes des de l’any 2000 fins avui fets exclusivament amb materials reciclats. A través del seu art, l'autora denuncia tota mena de violència. La mostra, comissariada per Elina Norandi, es pot visitar fins al 18 de maig.
En aquestes sales del museu Can Mario de Palafrugell s'hi troben una vintena d'obres on els fils, les teles i els teixits, tots reciclats, són els protagonistes. Aquest treball és de l'artista visual Marga Ximenez i aquí mostra una selecció d'escultures i instal·lacions produïdes des de l'any 200 fins avui dia. S'hi troben una infinitat d'objectes quotidians com llençols, tovallons, roba interior, joguines, pots de cuina, etc
La mostra s'estructura en dos àmbits: el públic i el privat i en els dos casos, pretén denunciar les diferents violències, a través exclusivament d'elements reciclats.
Per exemple, en aquesta obra "Fils de reparació", l'autora parla de les dones silenciades que haurien pogut arribar a ser artistes. En aquesta altra, anomenada "Fugida", al·ludeix a les persones que han d'abandonar els seus domicilis, a causa de la violència d'exèrcits o governs o de violència practicada sobre dones i criatures dins de la mateixa família. Amb l'obra "La Vuitena Arma", es reflecteix un episodi del genocidi de la guerra de Timor Oriental del 1999.
La majoria de les obres de Ximenez són susceptibles a una doble lectura, denunciant un conjunt d'injustícies i violències com també la societat de consum.
De fet, en els seus projectes explora la seva identitat desenvolupant tot un seguit d’heterònims que, alhora, li permeten diversificar i aprofundir en la recerca de diversos aspectes tècnics i poètics. L’interès pels límits difusos de les esferes pública i privada, la política i el pensament de les dones, la seva història familiar i l’establiment d’una genealogia pròpia i col·lectiva, són els eixos temàtics que investiga l'artista.
L'exposició "de Festes i des/Fetes" es pot visitar fins al 18 de maig.
Comentaris (0)