El grup de dansa francès Malandain Ballet Biarritz ha representat al Festival de la Porta Ferrada l'obra Noé, una creació d'estil clàssic però amb tocs moderns que ha meravellat el públic amb uns moviments i una coordinació a l'abast de poques companyies de ballet.
Per entendre la narració cal imaginar a Noé com a ésser humà col·lectiu que puja a la seva pròpia arca per liquidar una existència passada i tornar a començar des de zero. Per aquest motiu, la dansa no representa l'embarcament dels animals en la seva totalitat sinó només la humanitat en moviment com a guia simbòlica de Noé.
El coreògraf, Thierry Malandain, desenvolupa una relació entre l'ésser humà i el medi ambient en un espectacle que va ser estrenat l'any 2017 a San Sebastià i que ha recorregut diferents escenaris de tot el món.
Els 22 ballarins de la companyia tenen la seu a una antiga estació de tren i el seu artífex, Malandain, és un dels coreògrafs de més renom internacional amb fins a vuitanta coreografies. Malandain és un dels directors més importants en l'actualitat de clàssics com "Romeu i Julieta", "Carmen" o "La Ventafocs".
El grup es va crear l'any 1998 i forma part d'un dels dinou Centres Nacionals Coreogràfics de França.
Comentaris (0)