El projecte Sèpia torna a estar en marxa

Torna a engegar el projecte per recuperar la població de sèpia a la Costa Brava. Aquest cap de setmana s'han tornar a submergir una renglera de branques que afavoriran la reproducció de les sèpies i els calamars davant la costa de L'Estartit. En aquesta ocasió s'han llençat al mar en una filera de 500 metres d'allargada un total de 50 branques de llentiscle, pi i galzeran on aquests cefalòpodes hi amarraran els seus ous. Per altra banda també es submergiran a l'aigua una cinquantena d'incovadores.

L'altra vessant totalment imprescindible perquè aquest projecte mediambiental que va nèixer fa tres anys funcioni és la implicació del sector pesquer. Els pescadors han hagut de canviar els seus hàbits i passar a conservar els ous que queden enganxats a la xarxes. És a dir, els ous que trobaven enganxats abans els retornaven a l'aigua i ara els posen en vivers on aquests ous podran créixer de manera controlada.

El projecte Sèpia que és com es coneixen totes aquestes acccions ha estat molt ben acollit tant pels pescadors com per la població, un aspecte que consideren bàsic per poder desenvolupar-lo.

El principal objectiu del projecte Sèpia és fomentar la reproducció d'una espècia que amb el pas dels anys havia anat a la baixa. Tot i que els resultats s'obtindran a llarg termini consideren que van en la direcció correcte.

Al llarg d'aquest any el projecte Sèpia pretén impulsar una campanya gastronòmica amb aquest producte com a protagonista i desenvolupar una marca pròpia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient