En marxa el segon Saló dels Oficis i les Professions del Baix Empordà a Palafrugell

Avui ha començat el segon Saló dels Oficis i les Professions al Baix Empordà. Aquest, que va des del 29 de febrer a l'1 de març, enguany se celebra a l'Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell. La ponència de benvinguda, ha comptat amb la intervenció de Raquel Robert, directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda, en nom de la Generalitat de Catalunya. Qui ha defensat que els oficis i les professions són la base de la nostra societat i una part crucial del desenvolupament econòmic que necessita. També hi han estat presents, Juli Fernàndez, alcalde de Palafrugell, i Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller comarcal de Promoció Econòmica. 

Ja s'ha posat en marxa el segon Saló dels Oficis i les Professions al Baix Empordà. Aquest, que va des del 29 de febrer a l'1 de març, enguany se celebra a l'Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell. La ponència de benvinguda, ha comptat amb la intervenció de Raquel Robert, directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda, en nom de la Generalitat de Catalunya. Qui ha defensat que els oficis i les professions són la base de la nostra societat i una part crucial del desenvolupament econòmic que necessita. Des del Govern català, aposten per aquesta formació ajudant a l'alumnat de totes les edats en tot el seu procés, d'aquí propostes com el saló per orientar-los.

Aprofitant la menció de la directora Robert sobre la millora del transport públic a la comarca, preguntem sobre com pot aquesta adequació facilitar l'accés de la formació professional a les comarques gironines.

L'objectiu de la celebració del saló, és potenciar la formació i l'ocupació de qualitat entre la població. Amb aquesta intenció, el saló exposa oficis i professionalitats de tota mena. Pels passadissos de la Bòbila trobem de tot: Des de cuina, pastisseria i bar, a atenció social i comunitària, sanitat, perruqueria i estètica. També s'hi han vist oficis de discjòquei, imatge, so o disseny gràfic, entre d'altres.

A més, des del Consell també es treballa per la dignificació d'oficis. Amb l'objectiu de fer front al relleu generacional. D'aquí en podem veure formacions en fusteria, que venen a la comarca des de Banyoles o en el sector agrari, amb l'Escola Agrària de Monells.

Han vingut alumnes de 4t d'ESO, batxillerats i cicles formatius dels centres d'educació secundària d'arreu del territori. En el recinte s'hi troba la representació de 21 famílies professionals d'FP i dels Certificats de Professionalitat.

També hi són presents altres serveis d'orientació i també de les institucions públiques que, a banda d'oferir informació, serveixen com a serveis intermediaris per impulsar l'ocupació a totes les edats laborables. Connectant formació i empreses.

La jornada ha començat amb molta força i l'alumnat s'ha mostrat interessat per tota l'oferta formativa que s'hi presentava. Inclús molts d'ells i elles s'han animat a provar de forma pràctica les diferents propostes. Unes propostes que, tal com opina Marquès, convé escollir sense que altres factors condicionin la decisió de la nostra pròpia formació professional. 

El matí ha continuat amb xerrades interactives per a tothom; alumnat, ciutadania i institucions presents. Tot plegat un molt bon inici de la jornada que ajudarà molts joves a escollir el seu ofici o professionalitat en un futur pròxim.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat