Visitem la pedrera d'Ullà per conèixer la reivindicació que fan les entitats ecologistes de la zona per demanar el seu tancament permanent. Des d'uns camps de producció d'oli d'oliva ecològic que es troben a peu de l'explotació, visualitzem les instal·lacions abandonades de la pedrera i l'activitat que es du a terme en l'actualitat al territori. En el mateix terreny, conversem amb en Pere Llos, portaveu de l'entitat Gent del Ter, per conèixer el cas des del punt de vista de les entitats i la seva reivindicació.
Ja és des de fa dies que a Ullà i Bellcaire de l'Empordà, es veuen sortir i entrar camions de l'antiga pedrera Mas Blanc que va ser tancada l'any 2010 per falta de permisos. Aquesta situació va alertar als ecologistes de la zona, els quals agrupats en les entitats Gent del Ter, Fòrum l'Escala-Empúries i SOS Costa Brava, van denunciar la reobertura de l'antiga pedrera Mas Blanc.
L'empresa que es troba explotant la pedrera actualment, defensa que la seva activitat es basa a restaurar el que ja es va extreure de la pedrera. Però, des de les entitats argumenten que, amb l'ajuda d'un tècnic mediambiental, han observat una regeneració per procés natural del medi ambient. Amb, per exemple, l'aparició de nova fauna i flora.
Les entitats defensen que no té permisos i que la seva reobertura seria nefasta pel territori, ja que es troba dins el parc natural del Montgrí i afectaria la contaminació del soroll, la fauna i la pols.
La zona de la pedrera, segons informa Gent del Ter, es troba dins el terme del parc natural del Montgrí. Un territori que es comparteix entre Ullà, Bellcaire de l'Empordà i Torroella de Montgrí. D'aquí els consistoris implicats.
Finalment, Pere Llos ens presenta a Ramon Manent, l'intèrpret de la notícia cantada "La pedrera d'Ullà 2023", la qual recupera tot el cas des dels seus inicis fins a l'actualitat.
Comentaris (0)