Intervé: Alba Soles, arqueòloga d’Atzagaia.
Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, que es van celebrar arreu del continent del 9 a l’11 d’octubre, Santa Cristina d’Aro va organitzar un seguit d’activitats vinculades amb el patrimoni cultural del municipi. Entre aquests actes s’hi trobava el taller de constructors de megapedres, dirigit pel grup d’arqueòlegs Atzagaia. Una trobada que va aplegar una vintena de famílies al voltant de la Cova d’en Daina, un jaciment arqueològic que data del període neolític i està situat al poble de Romanyà.
L’activitat familiar va capbussar als participants en la societat neolítica des de diferents àmbits vitals. Així, nens i nenes van conèixer l’art de la ceràmica, la simbologia de les pintures rupestres o la importància de l’ornamentació. Pel que fa a la part més tècnica, també es van impartir classes d’arcs, fletxes i eines de sílex.
El taller de constructors de megapedres es va oferir de manera gratuïta i va transcórrer al llarg d’una hora i mitja. Aquesta però no va ser l’única activitat vinculada amb el patrimoni que s’ha portat a terme des de l’Ajuntament. De fet, durant l’etapa estival s’han realitzat una dotzena de trobades al voltant del municipi de Romanyà. El pròxim esdeveniment ja té data al calendari; serà l’últim cap de setmana d’octubre amb una gimcana entre dòlmens.
Comentaris (0)