Les parques han tornat a dansar a Verges amb motiu de la processó de Setmana Santa. Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, la tradició d'origen medieval ha aplegat milers de visitants. De fet, les 1.400 entrades disponibles per veure el Misteri ja es van esgotar dos dies abans.
El repic de tabal ha marcat la seva dansa. La mort escenificada de forma poètica ha vestit d'un silenci sepulcral la plaça Major de Verges durant el Dijous Sant. De fet, l'escena s'engloba dins la processó del municipi i s'erigeix en una de les més aclamades, ja que ha perdurat intacte des de l'edat mitjana. Llavors, eren els anys de la pesta negra i la iconografia del macabre copsava espais molt diversos.
Després de dos anys i amb una nova pandèmia a l'ordre del dia, els cinc esquelets disposats en forma de creu han tornat a dansar. Ho han fet amb un quadre típic del Renaixement, com és la dalla que saga la vida, les cendres com a destí final de la carn, el rellotge sense broques de l'existència caduca i la bandera negre que anuncia 'Lo temps és breu'.
Tanmateix, la Dansa de la Mort només ha estat un fragment del Misteri de la Passió de Verges. Sota la mirada de 1.400 espectadors, s'han representat sis escenes més centrades en els últims dies de la vida de Jesús. L'obra ha començat amb el ram i, el tradicional cant d'Hosanna, per acabar amb el discurs del Pilat que, segons els Evangelis, condemnà el messies a morir a la creu.
Un cop finalitzada la representació, els 400 figurants han desfilat pels carrers de la vila en forma de processó. Des de l'Associació actualment estan treballant perquè l'esdeveniment sigui reconegut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i, alhora celebren, la bona acollida que ha rebut per part dels visitants.
Comentaris (0)