Des de Portbou fins a Blanes descansen 22 municipis al llarg del litoral, els quals s’encarreguen de configurar la reconeguda Costa Brava. Entre els banyistes i els aventurats navegants, hi cohabiten els pescadors recreatius. Els aficionats a les captures, que defugeixen de la voluntat comercial, compten amb una guia, emesa pel Departament d’Agricultura, amb l’objectiu de practicar l’esport de forma més sostenible.
Una pràctica arrelada al territori
La pesca marítima recreativa és una activitat de llarga tradició, fortament arrelada a la Costa Brava. La seva pràctica genera un impacte directe al medi aquàtic, i per això és recomanable tenir coneixements fonamentats sobre les espècies i els seus hàbits.
Informació dels peixos del litoral
La guia recentment publicada ofereix als pescadors recreatius informació pràctica sobre les característiques biològiques, ecològiques i legals en 65 peixos. La voluntat és frenar la captura de les espècies vulnerables, és a dir, quan presenten un creixement lent, una longevitat elevada, una reproducció baixa o es troben en protecció.
Adreçat a les 3 modalitats de pesca
El document va dirigit a les tres modalitats de pesca, tals com la de costa, la d’embarcació i la submarina. Al llarg del desplegable, l’usuari pot consultar l’hàbitat de les espècies, la seva vulnerabilitat, la fondària on viuen, la talla mínima legal, els períodes de reproducció i finalment, els períodes de veda, que repercuteixen a les garotes i les sèpies.
Guia de butxaca
Fàcil de portar i plastificada per tal de suportar els ambients marítims, la guia es pot descarregar a la web del Departament d’Agricultura, així com a l’Associació de Pesca Esportiva de Sant Feliu de Guíxols. Segons dades de la Generalitat, arreu de Catalunya hi ha prop de 54.000 pescadors recreatius.
Comentaris (0)