L'escola Portitxol de l'Estartit ha rebut, aquest mes de maig, l'arribada de 27 nens i nenes provinents d'Ucraïna. Per fer front a les noves escolaritzacions, el Departament d'Educació els ha dotat d'una mestra addicional i s'ha reforçat el personal de menjador. A més, la Maria Roura, una professora jubilada, els ofereix suport en l'aprenentatge del català.
Les conseqüències derivades de la invasió d'Ucraïna també s'han traslladat als centres educatius d'arreu d'Europa. Tot i que el conflicte va esclatar fa més de tres mesos, encara són molts els infants que fugen del país i resten a l'espera de rebre una escolarització a l'indret de destí.
A Catalunya, en concret, el procés per obtenir una plaça s'ha demostrat àgil. De fet, es desenvolupa a través de la matrícula viva, és a dir, l'alumnat pot incorporar-se a les aules amb el curs començat, i no és necessari estar empadronat al municipi. Un procediment emprès amb anterioritat a l'escola Portitxol de l'Estartit, on actualment hi ha 31 estudiants refugiats. Tanmateix, la sorpresa es va produir a mitjans de maig, quan van entrar de cop 24 nens i nenes d'Ucraïna.
Per tal de fer front a les noves escolaritzacions, el Departament d'Educació els ha dotat d'una mestra addicional en un grup de segon de primària. També, han habilitat el servei de l'aula d'acollida, amb la voluntat de reforçar l'aprenentatge del català, i han incrementat el personal del menjador.
En el moment de realitzar l'entrevista, l'escola Portitxol està matriculant tres alumnes més provinents d'Ucraïna. L'equip docent assegura que el degoteig d'arribades és constant, encara que no saben com es desenvoluparà el pròxim curs, ja que la majoria de les famílies estan allotjades en hotels i el moviment és habitual.
Comentaris (0)