L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha tirat endavant un Pla intern d'Igualtat. La voluntat és incorporar el document "com a eix estratègic de la política corporativa" per tal de promoure la igualtat d'oportunitats entre el personal municipal.
A l'àrea de secretaria regnen les dones, també entre la plantilla dels serveis socials. Són uns sectors encara altament feminitzats, sobretot si es comparen, per exemple, amb el personal de manteniment o la Policia Local. En aquests dos casos s'experimenta una situació totalment contrària, ja que preval el sexe masculí. Ho constata la diagnosi del Pla intern d'Igualtat de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Un document corporatiu que ha estat aprovat per unanimitat en el plenari d'aquest mes de març.
El text parteix del principi d'igualtat entre el personal municipal. També, es contempla l'erradicació de qualsevol discriminació dins la institució per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere. En concret, fou una comissió paritària, constituïda el 2020, l'encarregada d'elaborar aquesta radiografia. La seva avaluació ara, es recull en el Pla.
Durant l'elaboració del document es va detectar, per exemple, "una petita bretxa salarial" entre el personal del consistori. Així, entre els càrrecs "de més baix nivell", les àrees tradicionalment feminitzades presenten una retribució inferior, que les masculinitzades.
Amb la voluntat de revertir les desigualtats detectades, s'han desplegat 100 mesures correctores. Una comissió de seguiment vetllarà pel seu compliment, i posteriorment elaborarà una memòria.
La implementació del Pla intern d'Igualtat del consistori es bolca amb l'erradicació de les desigualtats. Un document que afecta els 160 treballadors i treballadores, i que s'alinea amb el Pla Municipal d'Igualtat que es va aprovar el 2018 per al conjunt de la ciutadania.
Comentaris (0)