Intervé: GEMMA GARCÍA, directora de la llibreria i edicions Vitel·la.
Amb l'entrada en vigor de les restriccions per frenar la corba de contagis per coronavirus, amb data de 7 de gener, les llibreries han de tancar els seus establiments durant els caps de setmana. La mesura ha estat rebuda amb desacord pels llibreters i llibreteres, ja que fou el Govern de la Generalitat qui va declarar la cultura com "un bé essencial", el 22 de setembre. Una resolució que ha quedat sobre paper mullat pels professionals de la venda de llibres.
Tanmateix, les activitats culturals, tals com les representacions teatrals o els concerts, no han hagut d'abaixar les persianes amb l'aplicació de les noves restriccions. En aquesta línia, la Cambra del Llibre de Catalunya va voler "expressar la seva profunda preocupació per la manca de credibilitat del Govern, respecte de la seva resolució", ja que desempara les llibreries del sector cultural.
El caràcter general del confinament municipal
D'altra banda, el confinament municipal també està sagnant a les petites llibreries locals. Critiquen així, el caràcter general de la mesura.
Sobreviure a la pandèmia
En temps de pandèmia, i més que mai, les llibreries han de competir amb gegants de la distribució com Amazon. Des de Palafrugell estan agraïts de les vendes obtingudes durant la campanya de Nadal, encara que, segons afirmen, no han pogut desenvolupar plenament el seu projecte.
Apel·lant al caràcter terapèutic que ofereix la lectura, les llibreries reclamen ser incloses al sector cultural essencial. I és que el tancament dels caps de setmana podria reduir els seus ingressos entre un 20 i un 35%.
Comentaris (0)