És Setmana Santa i les pastisseries omplen els aparadors de mones, tortells i el producte estrella, els brunyols. Si bé és cert, que els de l'Empordà són els més demandats, existeixen altres varietats, com els de triangle o de vent.
S'ha cancel·lat el Mercat de Setmana Santa
A causa de la pandèmia, Sant Feliu de Guíxols ha hagut de prescindir del tradicional "Mercat de Setmana Santa". Tot i això, els amants del sucre han ideat una "Ruta del brunyol" per 14 fleques i 27 restaurants del municipi baix empordanès.
Diversitat d'establiments per gaudir del dolç
Casa Elisa, Els Nois, La Carbonera, El Tinglado, El nou Casino de la Constància o La Palmera són alguns dels restaurants que participen en la ruta. Pel que fa a les pastisseries i fleques, Ca la Nati, El Fornet, La Farinera o La Vienesa són alguns dels establiments que ofereixen aquest dolç.
L'èxit recau en la llimona
Segons afirmen els mestres pastissers, la clau de l'èxit recau en el toc de llimona. El seu regust final, asseguren, deixa al comensal ganes de repetir. Dit i fet, la seva popularitat propicia que els establiments de la comarca puguin arribar a vendre per Setmana Santa uns 300 quilos de brunyols. Tanmateix, el dolç producte és tan popular que es pot veure als taulells de nombroses pastisseries durant tot l'any.
De l'Empordà, de vent o el ganxó
Entre les varietats, n'hi ha per tots els gustos. Els de l'Empordà són els més tradicionals i els que gaudeixen de majors adeptes. Presenten un forat al mig, un tacte esponjós i el seu ingredient estrella és l'anís.
Per altra banda, trobem els de vent a base de farina de blat. Poden estar buits per dins o els més llaminers, optaran pels que es troben farcits amb crema o nata.
Finalment, l'exclusiu de Sant Feliu de Guíxols. Amb segell ganxó, el brunyol en forma de triangle presenta una textura més compacte, recobert d'una capa cruixent i amb el moscatell com a element principal.
Un producte tradicional de l'Empordà, que tot i la pandèmia, continua regnant les trobades de Setmana Santa.
Comentaris (0)