La nissaga dels Molla de Calonge va arrencar el 1338, i és ara, quan s'ha capturat l'essència de la família en el documental "Les vies du vin". Una obra, que no és d'estranyar que porti el títol en francès, ja que més enllà dels empordanesos també es mostren cellers de Borgonya, Llenguadoc i Jura. En aquest sentit, i amb paraules del sommelier de Can Roca, Josep Roca, "el vi de Calonge s'equipara amb un dels més especials del món", el del país gal.
Escollit per la seva tradició vitícola
El Mas Molla fou un dels cellers escollits per la seva tradició en la cultura vitícola. L'alçada de les vinyes, la proporció dels còdols, l'argila o el pendent marquen la personalitat dels seus productes: un vi natural i totalment viu. Entre llargues estones de verema, maceració o premsa, hi conviuen uns treballadors marcats pel camp.
El documental es va presentar per primer cop a la demarcació
El documental produït per Lola Tabourny i Carlos Orta es va presentar per primer cop a la demarcació, aquest divendres al Castell de Calonge, amb motiu de la Festa Major de Sant Martí. La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la Universitat de Girona i l'Ajuntament del municipi foren els organitzadors d'una trobada que va aplegar un centenar de persones, les quals van redescobrir la història d'un vi tocat per la tramuntana.
Vídeo de Vimeo 'LES VIES DU VIN' de Lola Taboury-Bize.
Comentaris (0)