El 12 de desembre de 2022, començava una llarga cursa de 5000 quilòmetres que consistia a travessar l’oceà Atlàntic a rem entre l’illa canària de la Gomera i la caribenya Antigua i Barbuda. Després de 31 dies i 7 hores, l'equip català Ocean Cats va ser el primer a arribar i guanyar la regata.
La tripulació Ocean Cats és el primer equip català que ha guanyat l'exigent regata Talisker Whisky Atlantic Challenge, una travessa de l'oceà Atlàntic a rem que va començar el 12 de desembre. L'equip que ha quedat en primer lloc, format per dos baix-empordanesos, Martí Ramírez i Sergi Franch, el blanenc Joaquim Planells i el murcià Juan Romero, que després de 31 dies i 17 hores, finalment ha arribat a les 5 de la matinada a Antigua i Barbuda, havent completat els 5.000 quilòmetres que separen aquesta illa caribenya de la canària de la Gomera.
Durant aquest temps han hagut de superar adversitats com onades de 8 metres o problemes tècnics a l'inici de l'aventura. De fet, si travessar a rem l'oceà Atlàntic ja és un enorme repte a aconseguir, ser els primers a completar la regata és llegenda. El primer dia de competició aquest equip va fallar en l'estratègia per posar-se al capdavant, ja que al final de la primera jornada estaven per darrere dels 5 primers. Així i tot, gràcies a la seva paciència, confiança, voluntat i constància, la remuntada a partir de la meitat del recorregut va ser un èxit.
Entre els 43 equips i 128 remers en total, s'hi trobava la Jasmine II, una embarcació de 9 metres de llarg i 2 d'ample, que era de segona mà i els integrants d'Ocean Cats van adequar. No ha estat fàcil passar les nits dures i fredes enmig de l'oceà en un espai tan reduït i fent activitats tan repetitives. I això se li ha de sumar els imprevistos que van sorgint, com per exemple topar amb un tauró en aigües del Carib poc abans d'arribar al final de la travessa. Les experiències d'aquest tipus, et fan reflexionar sobre molts aspectes de la vida, sobretot l'enyorança de la família i éssers estimats.
Aquesta victòria els ha servit als 4 integrants per remarcar l'objectiu d'Ocean Cats, que és divulgar i crear consciència a la societat de la problemàtica que pateixen els mars i oceans per l'excés de productes d'origen plàstic. A més, ha estat un èxit per l'esport de casa nostra, que permet alhora donar visibilitat a un esport potser minoritari, però de gran exigència física i mental.
Comentaris (0)