Píndoles, el teatre breu en espais vius arriba a Sant Feliu

Píndoles, un tipus de teatre breu en espais on l'espectacle no es gaudeix des de la platea, sinó que es viu en ubicacions singulars, arriba a Sant Feliu de Guíxols per convidar al públic a viure una experiència única a través d'un circuit teatral itinerant per 3 espais gens convencionals amb 4 obres de 15 minuts cadascuna, en la qual participen els alumnes de batxillerat artístic de l'institut Sant Elm.

Sant Feliu de Guíxols s'anticipa al Dia Mundial del Teatre, que és el 27 de març, i el celebra aquest cap de setmana amb l'edició del Píndoles, un format fora de l'habitual que programa obres de teatre de text i peces d'altres disciplines de durada curta i emeses de forma simultània, en espais no convencionals, a on els assistents poden triar quin espectacle volen veure. En el cas de Sant Feliu, seran 4 espectacles breus i intensos de 15 minuts cadascun i a tocar del públic.

Es tracta d'un circuit teatral itinerant per 3 espais escollits fora dels escenaris, que el públic anirà descobrint al llarg de l'actuació, amb les obres "Cicles", "El llindar", "Zoides" i "Sorority Paradise", que tindràn lloc aquest dissabte 25 de març al Teatre Auditori Municipal, i en el qual els alumnes de batxillerat artístic de l'Institut Sant Elm interpreten una de les obres que han escrit ells mateixos.

Durant el procés, els alumnes estan acompanyats d'un professional de l'àmbit escènic, que els motiva a escollir un tema de forma col·lectiva i dur-lo a terme. Així, tenen l'oportunitat de conèixer les diferents fases de creació d'una peça teatral, com la dramatúrgia, la posada en escena, la interpretació, l'escenografia, el vestuari, els llums, el so i el material de difusió.

A més, les temàtiques acostumen a tenir un punt pedagògic i a fomentar el debat entorn de temes que desperten empatia en els joves, com per exemple els rols de gènere, les oportunitats laborals, la preocupació pel futur, el racisme, la gestió emocional, l'addicció a les noves tecnologies, o les relacions de parella.

De fet, Píndoles pretén ser una forma d'entendre el teatre com a descoberta, com a joc i com a experiència, i creu que l'obra breu i amb el públic a tocar de l'escena, que pot ser a qualsevol lloc i que a més, no requereix cap infraestructura tècnica complexa, és un imant per atreure el jovent al teatre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura