INTERVÉ: Samuel Sabater, responsable de Moviment Solidari Calonge Covid-19
La crisi sanitària pel coronavirus està mostrant la faceta més solidària i altruista de les persones i les ganes d'ajudar-se unes a altres. Aquest és el cas d'un
projecte nascut a Calonge però que ja engloba tota la comarca sota el nom
Moviment Solidari Calonge Covid-19, que entreguen mascaretes a la ciutadania de manera totalment gratuïta des dels seus punts de distribució.
Tot va començar amb la publicació d'un vídeo a les xarxes socials en què explicaven com fer una mascareta. Aquest es va fer viral i van començar a rebre sol·licituds de persones de tot l'Empordà que volien sumar-se a la iniciativa de cosir mascaretes, en un principi, per als que més ho necessitaven.
La iniciativa va assolir tal èxit que ja compta amb més de 250 voluntaris repartits
des de Torroella de Montgrí fins a Caldes de Malavella que confeccionen
mascaretes, bates i viseres facials de protecció. Des de l'inici de l'estat d'alarma el Moviment Solidari de Calonge-COVID 19 ja ha confeccionat més de 30.000 mascaretes en total, amb una freqüència d'entre 1.500 i 1.700 per dia.
A l'hora de repartir-les se'ls pot trobar físicament a
Calonge, Sant Antoni, Palamós i La Fosca. A partir d'aquesta setmana tindran nous punts de distribució també a
Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.
L'objectiu de la iniciativa és cobrir la necessitat de protecció de tots els pobles de la comarca i que ningú es quedi sense mascareta. Com podeu veure en les imatges, les cues que es generen per aconseguir endur-se'n una a casa reflecteixen aquesta necessitat de protecció dels veïns i veïnes. Ara se n'han començat a confeccionar també per als més petits de casa, de diferents mides i amb dissenys més divertits per tal que no suposi als pares un gran esforç d'aconseguir que en facin ús.
Des de l'entitat agraeixen la col·laboració dels diferents Ajuntaments de la comarca tant pel fet que els cedeixin un lloc on poder fer els repartiments com per finançar la compra de material per a l'elaboració de més mascaretes.
Tot i comptar amb
prop de 300 voluntaris, aquesta entitat demana més
col·laboració ciutadana que pugui sumar-se a la iniciativa i participar en qualsevol de les tasques de confecció, recollida o distribució del material.
Comentaris (0)