INTERVÉ: Montse Faura, directora artística del Festival de Torroella de Montgrí
Amb les entrades exhaurides, Jordi Savall ha inaugurat la 39a edició d'un festival en què se sent com a casa com és el Festival de Torroella de Montgrí.
Amb l'espectacle "Les rutes de l'esclavatge 1444-1888", Savall va emocionar el públic que omplia l'Espai Ter a través d'un recorregut musical de més de quatre segles d'esclavisme.
El concert era la segona part de l'ofert el 29 de juliol al Festival Grec de Barcelona. Aquest projecte musical s'ha presentat per primera vegada a Catalunya en aquests dos festivals.
Al capdavant dels seus grups la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI i amb la col·laboració de grans músics procedents tant d'Europa com d'Àfrica i Amèrica, Jordi Savall va narrar a través de les músiques i acompanyat per 27 músics i un recitador la història de deportació i esclavatge a què van ser sotmesos més de 25 milions d'africans entre els segles XV i XIX.
El Festival de Torroella de Montgrí s'inicia doncs amb molt bon peu i amb un sold-out en entrades que, tot i que no es proposen reptes en el nombre de vendes, esperen mantenir.
Comentaris (0)