INTERVÉ: Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània
El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el Museu de la Pesca de Palamós i el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols uneixen forces per presentar la primera jornada de recerca etnològica a la Costa Brava.
En aquesta jornada s'han exposat diverses recerques impulsades per les tres institucions que, des de l'any 2017, són les tres antenes del Baix Empordà amb les que compta l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.
Els treballs de recerca presentats en aquesta primera jornada han estat els següents: "Ramon Gay: mestre d'aixa i pioner del turisme amb els Cruceros Costa Brava" a càrrec de Jaume Badias; "Etnografia del manuscrit: Notes per a un manual de la pesca a l'Empordà, per Francesc de Villanueva (1928)" a càrrec de Pep Vila; "La medicina del còlera. Dels remeis populars a la medicina científica de finals del segle XIX" a càrrec de Daniel Fuentes; "Converses de Taverna. Recuperació i interpretació de vint anys de veus femenines" a càrrec d'Alfons Garrido; "Música cantada a les tavernes de Sant Feliu de Guíxols" a càrrec de Josep Andújar; i "Fer de músic. Memòries de músics històrics de cobles i orquestres" a càrrec de Jordi Molina.
L'objectiu és potenciar el coneixement de l'Empordà i donar veu a la recerca etnològica des d'àmbits diferents d'aquest territori que comparteixen.
Les jornades, que tenen com a objectiu potenciar el coneixement de l'Empordà i donar veu a la recerca etnològica des d'àmbits diferents d'aquest territori, es repetiran anualment i seran de caràcter itinerant. Aquest primer any l'escenari ha estat Torroella de Montgrí.
Comentaris (0)