Comença a Platja d'Aro la 7a edició de la Campanya Gastronòmica Sopars Maridats

El Restaurant Aurum de Platja d'Aro ha estat l'encarregat, com a cuina de l'Empordanet, de donar inici a la Campanya Gastronòmica Sopars Maridats acompanyat del maridatge del Celler Hugas de Batlle.

Sopars Maridats és un esdeveniment d'èxit organitzat per setè any pels Restaurants de la Cuina de l'Empordanet i els de la Cuina del Vent, que es consolida com una de les proposes gastronòmiques més importants de l'any. 

Dos dels valors més importants de l'Empordà units en harmonia per guanyar-se els paladars més exigents. Vi i menjar en un maridatge molt treballat entre Restaurants i Cellers per reivindicar l'excel·lència del producte propi. 

La dinàmica del sopar és ben senzilla, restaurant i celler, en aquest cas, Enric Herce i Eduard Hugas, fan l'explicació detallada dels plats, els vins i el que es pretén transmetre amb el seu maridatge. Tot plegat no puja a més de 65 euros. Als clients els permet descobrir i apreciar els productes de la terra i als restaurants establir sinergies amb els cellers i conèixer-se personalment. 

Un altre dels elements importants d'aquest esdeveniment és la defensa de la qualitat del producte de l'Empordà. Un producte que des del territori es creu que no té el prestigi i projecció que mereixeria. Enguany Poma de Girona s'ha sumat al projecte gastronòmic i serà precisament aquesta fruita empordanesa el producte conductor de la campanya. Els Olis de l’Empordà (DOP) també seran presents en els sopars maridats.

Son 30 els restaurants que participen en aquesta campanya que no es tancarà fins el 31 de maig. Gairebé 4 mesos per poder tastar algun dels menús que proposen els restaurants maridats amb vins de la DO Empordà i amb el valor afegit que cuiners i elaboradors de vins exposen als començals les característiques del vi i dels plats que es degusten.


LA CUINA DE L'EMPORDANET

La Cuina de l'Empordanet és el nom del col·lectiu que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració que des de l’any 1995 treballa en l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori i en identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.


D.O. EMPORDÀ

La Denominació d’Origen Empordà, creada l’any 1975, empara i garanteix els vins produïts en aquesta zona. Compta amb una cinquantena de cellers, uns 300 viticultors i una superfície de vinya d’aproximadament 2000 ha distribuïda entre 55 municipis de les comarques de l’Alt i del Baix Empordà, que es delimiten en dues zones separades geogràficament.

La zona de producció del Baix Empordà es troba delimitada al nord pel massís del Montgrí, al sud-oest pel massís de les Gavarres, que forma una plana costanera amb el massís de Begur, i a l’est per la Mediterrània.


POMA DE GIRONA

La zona de producció de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona està situada en els camps de les comarques del Baix Empordà, l’Alt Empordà i el Gironès.

Malgrat els canvis en el sector i l’augment de la competència, la Poma de Girona s’ha consolidat tot mantenint la seva essència. La proximitat i la producció sostenible també són part de l’èxit d’aquesta marca. Actualment, Poma de Girona produeix quatre varietats: Golden, Red Delicious, Gala i Granny Smith.


OLI DE L'EMPORDÀ

La DOP Oli de l'Empordà, assegura la qualitat de l'oli d'oliva que es produeix a les dues comarques empordaneses. La qualitat i singularitat d'aquest oli vénen avalades per les varietats específiques de la zona. L'oli de l'Empordà té un aspecte clar, net i transparent, amb aromes que recorden al fonoll, a l'ametlla i als anissos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura