Troben esquelets medievals i els fonaments d'una sagristia a Romanyà de la Selva

DOLORS CODINA, arqueòloga / JUAN LORENZO, estudiant de la Universitat de Sevilla

Les excavacions a la necròpolis de Romanyà de la Selva ja han confirmat que hi ha restes d'individus des del segle IX al XIX. A la primera campanya d'excavacions realitzades fa 3 anys després d'arrenjar el mur de l'església van detectar un hiat cronològic que afectava l'edat mitjana. Aquests esquelets formen part de la fase medieval tardana i s'han trobat en aquesta finca privada darrere l'església de Romanyà.

També s'han descobert aquestes parets que són els fonaments de l'antiga sagristia adjacent a l'església i que posteriorment es va enderrocar. Coneixedors que hi havia una necròpolis extensa s'està treballant en la troballa d'esquelets que posteriorment seran portats a laboratori per estudiar-los.

Tona major, Francesca Pulià i Dolors Codina són les arqueòlogues i antropòlogues que dirigeixen el projecte 'Omnia mors adequat. Gestualitat funerària a la necròpolis de Romanyà. Història, població i territori' amb la participació d'una vintena d'estudiants universitaris.

Queda encara una setmana d'excavacions i l'empresa veurà després si tapa o segueix uns dies més. La feina continuarà al laboratori i durant els propers 3 anys s'hi faran noves excavacions.

Portes obertes
L’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i Baula Recerca Arqueològica han programat per aquest diumenge, a les 13 hores, una jornada de portes obertes per donar a conèixer les excavacions arqueològiques

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura