Els municipis del Baix Empordà ja tenen a punt els seus actes per La Diada

Baix Empordà

Data: 10/09/2024

Demà Catalunya celebra la Diada nacional. El Baix Empordà s'omplirà d'actes per commemorar el dia. A continuació, repassem alguns dels esdeveniments que tindran lloc a la comarca.

La Diada nacional de Catalunya omplirà d'actes els municipis del Baix Empordà. Al matí i la tarda, els pobles i ciutats de la comarca tindran parlaments i hissades de senyera. A Castell d'Aro, a les 11 h l'Ajuntament farà la tradicional ofrena floral a Lluís Companys. Els grups municipals participaran en l'acte on també hi seran la Coral de la Vall d'Aro i la Banda El Caliu. A Sant Feliu de Guíxols, l'activitat comença a les 9 h, al cementiri, amb la tradicional ofrena a la tomba de Josep Irla. Durant el matí hi ha portes obertes a l'Ajuntament. A les 11 h es llegeix un manifest als Jardins Juli Garreta i a les 12 h una ofrena floral al bust del president Irla, a la rambla de la Generalitat.

A Calonge i Sant Antoni, la nit abans hi ha sardanes a l'Espigó Costa Brava a partir de les 22 h. El dia de la Diada, a les 10:30 h es fa una ofrena floral al monument de Pau Casals, al pati d'armes del castell. A Begur, el dia 10 a la nit es fa la pujada al Castell. A les 23:30 h hi ha la trobada a la Plaça de la Vila on s'encenen les torxes i es camina fins al castell on a mitjanit es canten els Segadors. L'endemà a les 19 h hi ha sardanes a la Plaça de la Vila.

A Palamós, la Diada se celebra a la Plaça Catalunya. A partir de les 11:30 h hi haurà cants i ball de gegants que donaran pas a la hissada de la senyera, l'ofrena floral i un manifest. Pel que fa a la Plaça Nova de Palafrugell, a les 10:30 h hi ha l'actuació de l'Esbart Fontcoberta de Banyoles i l'Esbart Mestre Sirés de Palafrugell. A les 11:50 h, als Jardins de Can Bech hi haurà els parlaments i la hissada de la senyera.

A la Bisbal d'Empordà hi haurà la trobada de cotxes clàssics i una visita guiada al nucli medieval. El dia abans, Òmnium cultural celebra una marxa de torxes a les 21 h. A Santa Cristina d'Aro, a les 12:30 h hi haurà el concert de la Coral Santa Cecília i a les 13 h els parlaments de les autoritats i un pilar dels Minyons de Santa Cristina.

A Verges, la nit del 10 de setembre, a les 22:30h hi ha l'homenatge a Maria Perpinyà i l'encesa de l'estelada d'espelmes. L'11 al matí es fa la caminada fins al Puig Segalar. A Torroella de Montgrí a les 12 h es llegeix el manifest a la Plaça de la Vila, mentre que a l'Estartit la lectura és a les 11 h. A banda d'aquests actes, els nuclis de l'ANC a la comarca han organitzat autocars per assistir a la concentració de la tarda a Girona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política