La UdG fa un pas més en la investigació robòtica submarina

La Universitat de Girona continua avançant en la investigació de robòtica submarina. Avui han presentat a Sant Feliu de Guíxols la nova embarcació que els permetrà treballar, al mateix temps, amb diversos robots autònoms que treballen en el fons marí. L'objectiu és veure les possibilitats d'aquests aparells que treballen sense cap operador al darrere. Per la ciutat, acollir l'embarcació suposa ser un punt de referència de la investigació.

Sextant II. Aquest és el nom de la nova embarcació per fer recerca marina de la Universitat de Girona. La universitat fa 20 anys fent recerca amb robòtica submarina, mitjançant els vehicles autònoms. Aquests recuperen les dades sota l'aigua i les envien directament als investigadors. La nova barca permetrà augmentar el nivell de recerca.

Compten amb tres robots que treballen fins als 1.000 metres de profunditat. Permeten treballar amb algoritmes, processar dades i generar diversos mapes de les profunditats. L'embarcació servirà per provar a mar obert els diferents assajos que fan al Parc Tecnològic. La universitat gironina és una de les referents en la fabricació de robòtica submarina. Qualifiquen el dia d'avui de "fita històrica" l'ús d'aquests robots que permetran avançar en altres camps.

La nova embarcació també és important per Sant Feliu de Guíxols i Ports de la Generalitat. A la ciutat la situa al mapa de la investigació submarina i permet a Ports rebre informació addicional. El dia ha permès visitar la nova embarcació i conèixer els diferents projectes d'investigació i els usos de la robòtica submarina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia