El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha volgut explicar les restes arqueològiques que s'han trobat a la Plaça del Monestir. És per això que han organitzat tres visites on els ciutadans han pogut conèixer l'origen de les troballes i la seva importància. S'hi han trobat peces de mosaics i també restes d'altres estructures de l'època romana. Pels arqueòlegs, les visites són una oportunitat per fer divulgació de les restes històriques.
Les obres a la Plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols han destapat diferents restes arqueològiques de gran valor històric. Arran de la troballa, des del Museu d'Història s'han organitzat tres visites perquè els ciutadans puguin conèixer quin és el seu origen i aprendre una mica més de la història del municipi. I és que al costat de l'Arc de Sant Benet s'hi han trobat restes de l'època romana, però també del segle XVIII.
A la zona també s'hi han trobat restes de mosaics, part d'una nau de capçalera poligonal d'origen romà i les diferents remodelacions fins al segle XVII. Els arqueòlegs ja eren conscients que a Sant Feliu hi havia aquestes restes arran de dues intervencions que es van produir entre 2009 i 2010.
Amb aquestes troballes, la seva feina és estar al costat dels obrers per supervisar el manteniment de les noves estructures.
A causa que la zona de la Porta Ferrada no s'hi ha d'eliminar cap estructura, la decisió ha estat cobrir la plaça. Un fet que no implica que no es puguin analitzar millor.
De les dues visites programades inicialment, l'organització n'ha hagut d'afegir una més perquè la gent ho pogués visitar. Això ha permès als arqueòlegs explicar amb detall la importància de les troballes.
Comentaris (0)