L'art i l'arqueologia per entendre l'Antic Egipte. Aquesta ha estat la temàtica del curs d'estiu que ha tingut lloc a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Tres sessions que han permès conèixer amb més profunditat la relació entre les obres artístiques i l'arquitectura per entendre un dels imperis més grans de la història.
Sant Feliu de Guíxols s'ha volgut apropar a la cultura egípcia amb un curs d'estiu sobre l'art i l'arqueologia de l'antic Egipte. Un curs que ha comptat amb una seixantena de participants, doblant les previsions inicials. La primera sessió ha estat dedicada a la mort i el món funerari, la segona ha parlat sobre la fascinació que genera Egipte i l'última ha estat sobre Cleòpatra.
Aquestes sessions fa 20 anys que s'organitzen al municipi i enguany han volgut oferir una proposta diferent, combinant l'arqueologia i l'art per entendre millor el llegat d'aquest gran imperi.
A través d'aquest estudi de l'art, el que es vol mostrar és com una cultura pot arribar a influenciar a les èpoques posteriors i com aquests, se la poden arribar a apropiar.
Aquest curs s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament, la fundació de la Universitat de Girona i la Fundació Centre d'Art Guíxols, reforçant l'aposta de Sant Feliu com una ciutat cultural.
Les sessions del curs s'han estructurat en classes de dues parts on el que es busca és un diàleg entre els ponents i la participació dels inscrits. Aquest paper actiu dels assistents demostra l'interès que genera l'antic Egipte i la seva importància al llarg de la història i la crida que genera el país com a destinació turística.
Comentaris (0)