Milers de visitants s'han passejat per les set propostes que el LumLab ha portat a Sant Feliu de Guíxols. En la seva segona edició, el festival ha captat l'atenció del públic que ha visitat set espais del centre de la localitat que eren la seu d'una obra artística feta a partir de llums, làsers o espelmes. Alguns dels espais han superat els 10.000 visitants durant les tres nits del festival, demostrant la gran afluència de públic a la ciutat. El LumLab, s'ha pogut gaudir del 7 al 9 d'abril i ha permès il·luminar la ciutat durant el cap de setmana de Setmana Santa.
Amb la platja plena la gent i una trentena de barques amb llums omplint la badia de Sant Feliu de Guíxols. Així va ser l'inici de la segona edició del LumLab. El festival ha ofert set propostes que a través de làsers, música i llum han decorat, d'una manera diferent, diversos espais del municipi. Els cubs que envolten el far, el Teatre i el carrer Martí Casals són alguns dels espais on s'hi han pogut veure les propostes artístiques com "Univers", de Xavi Lloses, que buscava el costat contemplatiu de l'espectador
El Lumlab, no només ha captat l'atenció del públic a partir de la nit, sinó que a la tarda, grans i petits han pogut ajudar a fer una de les propostes. Això ha estat possible amb la instal·lació "Mar de corall", que ha volgut construir una gran onada de corall gràcies a la participació ciutadana.
Una peça que troba el seu valor en què el resultat final no només és de l'artista, sinó que és una feina de tothom qui ha ajudat a col·locar cada element.
Si la majoria de propostes han jugat amb la llum, n'hi ha hagut una que ho ha fet amb el foc. Gerard Mas, amb la col·laboració del projecte Creativa't de l'Institut Sant Elm, volen que el públic reflexioni sobre com és d'efímera l'existència humana.
Un treball que ha comportat un mes i mig de feina on l'artista ha realitzat un motlle d'una persona, ha experimentat amb les velocitats de combustió de la cera i ha estudiat els tipus de metxa per veure com crema.
Unes obres que el públic pot contemplar amb lliure accés i que permeten als artistes veure les seves reaccions.
El Lumlab també ha volgut visibilitzar les situacions caòtiques de la vida a partir d'una gran torre de cadires, fet per ADR Projects, o les passejades i la vida humana al carrer a partir de parells d'espardenyes, a càrrec de Mascanada6. També ha volgut fer reflexionar sobre la percepció de l'univers i la influència que té la lluna sobre els éssers vius amb l'obra de Xavi Bové.
Totes elles han aconseguit captar l'atenció dels visitants i il·luminar de manera especial Sant Feliu.
Comentaris (0)