INTERVÉ: Olga Salazar, directora de l'Escola Portitxol / Àngel Heredia, tutor de 5è de l'Escola Portitxol / Jaume Marquès, tutor de 5è de l'Escola Portitxol
Els alumnes de 5è de primària de l'Escola Portitxol de l'Estartit arribaven aquest dijous al mati al port decidits a embarcar-se per anar a conèixer les Illes Medes. Fa 10 anys que des de l'escola van decidir iniciar un projecte d'apadrinament de les illes Medes que és interdisciplinar i que per tant implica totes les àrees d'aprenentatge. Justament en aquest curs el Departament d'Eduació de la Generalitat l'ha reconegut com un Projecte d'Innovació Eduactiva i està inclòs al programa 'Apadrinem el nostre patrimoni'.
Des de principi de curs els alumnes de cinquè treballen a les aules les Illes Medes des de totes les àrees d'aprenentatge. El projecte els permet conèixer-les també de prop per veure sobre el terreny la teoria que han estudiat. Acompanyats per una tècnica del Museu de la Mediterrània han pogut trepitjar la Meda gran i descobrir-ne tots els racons a més de la flora i la fauna que hi viu.
Un projecte per arrelar-se a l'entorn natural
El projecte s’emmarca en l’educació inclusiva de tot l’alumnat, el treball de les competències bàsiques i les seves metodologies i segueix també un caràcter transversal ja que les Medes es treballen des de P3 i s'aprofunditza en el seu estudi en el cicle superior.
El Parc en recull propostes de millora
Tal i com s'ha fet en cursos passats els alumnes faran un treball individual de les Illes Medes i reculliran propostes de millora i suggeriments que es fan arribar als representants del Parc Natural en l’acte de cloenda, a final de curs. L'escola compta amb la col·laboració del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter a més de la d'un grapat de professionals que participen en el projecte educatiu.
Comentaris (0)