4 d'agost de 2018: es presentava en societat a Pals una macroplataforma de defensa del territori al litoral gironí que canviaria la lluita ecologista contra l'especulació urbanística. SOS Costa Brava va néixer ara fa exactament dos anys amb la unió d'esforços d'una vintena d'entitats i toca fer balanç dels fruits aconseguits.
Consideren que SOS Costa Brava ha tingut èxit a l'hora de difondre el crit d'alerta de la situació crítica del litoral i divulgar la superació de la capacitat de càrrega del territori. Degut a la difusió mediàtica, el suport de la ciutadania i diverses accions administratives parlen de diferents fites aconseguides: la moratòria urbanística amb suspensió de llicències i de tramitacions de plans en nombrosos sectors de la Costa Brava; l'aprovació inicial del Pla Director de revisió de sòls no sostenibles per part de la Generalitat que proposa la desclassificació de 91 sectors i la reducció de 50 àmbits urbanitzables; la publicació de la Llei del litoral i l'anunci de creació del Conservatori del Litoral de Catalunya; i, especialment, l'aturada de diversos projectes urbanístics.
Al Baix Empordà, en concret, celebren l'alto a promocions com la urbanització de cala Aiguafreda a Begur amb 275 habitatges i 3 hotels; i la reducció de més de 1.000 habitatges amb els creixements previstos a la platja de Pals.
La feina, però, no se'ls acaba i SOS Costa Brava ha anunciat que ara destinaran els esforços a fer pressió als ajuntaments, en particular als de Palafrugell, Castell-Platja d'Aro i Palamós, als que consideren inensibles a nivell ambiental. També estaran pendents de municipis que consideren que tenen un Pla Director insuficient, com és el cas de Begur.
Comentaris (0)