INTERVÉ: Miquel Àngel Codes, comissari de l'exposició
El Museu del Suro de Palafrugell acull des del passat octubre i fins al 17 de gener de l'any que ve la mostra pictòrica “La Captura. Dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot”. Aquesta tracta un fenomen artístic que es va viure al voltant del fet de pintar les imatges que Olot i els seus voltants oferien durant pràcticament un centenar d'anys.
Amb obres que van del 1895 al 1995, l'exposició 'La Captura' aborda el paisatge d'Olot gairebé com un gènere en si mateix, a partir de les bases que va establlir el pintor olotí Joaquim Vayreda. Després de viatjar a París i veure com s'hi tractaven a nivell pictòric els paisatges, Vayreda va revolucionar el seu encarcarat entorn local, habituat a la pintura d’història i costumista. Molts el van seguir a partir de llavors, adaptant-se cada un d'ells a la seva època i a la idiosincràsia pròpia. La mostra està formada per una quarantena d’obres totalment inèdites d’artistes com Joaquim Vayreda, Enric Galwey, Ignasi Mallol, Pere Gussinyé, Ramon Barnadas o Jordi Curós, entre d’altres.
Degut a la impossibilitat de realitzar les visites guiades a càrrec del comissari Miquel Àngel Codes que el Museu del Suro havia organitzat, a partir d'aquest cap de setmana se'n podrà seguir una d'enregistrada a les xarxes socials del museu.
Comentaris (0)