Sant Feliu de Guíxols s'ha sumat als actes reivindicatius del Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones. En aquest cas, el govern municipal ha fet la lectura del Manifest a la plaça del Mercat i tot seguit alumnes de batxillerat de l'IES Sant Elm han participat en una performance.
Alumnes de primer de Batxillerat de l'Institut Sant Elm han realitzat un homenatge artístic per reivindicar el rebuig de qualsevol forma de violència de gènere. Ho han fet a davant de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a la plaça del Mercat, on s'hi han apropat desenes de persones per gaudir de la performance anomenada "Trencant el Silenci". També dues alumnes de segon de batxillerat han posat el seu granet de sorra tot interpretant dues cançons.
Des del consistori han arrencat l'acte amb la lectura del manifest que enguany posa el focus a la prevenció als espais públics. Des de l'Ajuntament han destacat també que el nou servei municipal d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha atès els primers 9 mesos de l'any a 45 dones, 33 de les quals han estat ateses per una situació de violència masclista. Es tracta d'un servei que es va obrir a mitjans de març d'aquest any. Majoritàriament, són casos de violència masclista en l’àmbit de la parella, però hi ha altres àmbits, com la violència en l’àmbit laboral i familiar. Pel que fa al perfil de dones ateses pel servei, és el d’una dona de mitjana edat, amb estudis mitjans i/o superiors, independent econòmicament i amb nacionalitat espanyola. La violència psicològica és la més present però també altres com la física, l'econòmica, la sexual i la digital.
Els Serveis Bàsics d’Atenció Social han atès un total de 163 dones en situació de violència masclista. En el cas de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha realitzat un total de 15 serveis relacionats amb situacions de violència masclista. Per altra banda, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Feliu de Guíxols ha atès un total de 5 dones en situació de violència masclista. Finalment, el Servei d’Atenció a Homes (SAH), servei del Consell Comarcal que es desplaça a diferents municipis del Baix Empordà, han atès un total de 5 homes de Sant Feliu de Guíxols.
Comentaris (0)