Falten alumnes a l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà malgrat la demanda laboral

L'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà alerta que falten estudiants malgrat la gran demanda de personal qualificat. Actualment, hi ha més del 60% de les places vacants al Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries en modalitat dual. Per això, aquest matí s'ha realitzat una jornada d'orientació educativa perquè els professors i orientadors dels set centres de Formació Professional de la comarca puguin conèixer totes les formacions que s'ofereixen i donar-ho a conèixer als alumnes perquè tinguin més opcions a l'hora d'escollir què estudiar.

Són estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries. Es tracta d'una formació que s'ofereix a l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà i que actualment només 16 de les 40 places disponibles dels dos cursos del cicle formatiu estan cobertes. Aquesta manca d'alumnes contrasta amb la gran demanda del sector professional. L'escola rep moltes sol·licituds d'empreses buscant perfils polivalents per treballar en departaments de qualitat, departaments de producció o per exemple en departaments comercials-tècnics. Això fa que els estudiants puguin escollir on volen fer les pràctiques i sempre acaben trobant feina. De fet, actualment el centre educatiu té conveni amb unes 28 empreses de les comarques gironines que voldrien acollir alumnes de la modalitat dual.
 

El sector professional ens demana contínuament el perfil dels nostres alumnes, però, en canvi, no existeixen prou alumnes titulats per cobrir tota aquesta demanada".- Gerard Alexandre, director de l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà

Per intentar capgirar aquesta situació i captar l'interès dels joves a treballar en aquest sector, l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà ha organitzat una jornada d'orientació educativa que ha reunit a una trentena de representants dels centres educatius del Baix Empordà. L'objectiu ha estat fomentar la col·laboració entre les diferents entitats educatives del territori i donar a conèixer l’oferta formativa i un assessorament més complet per tal que la puguin traslladar als estudiants.

En aquest sentit, la trobada ha comptat amb una sessió informativa sobre els criteris d'assignació de plaça a grau superior i taules de treball dels instituts del Baix Empordà.
 

La jornada va encarada cap a l'orientació perquè és important explicar als alumnes que hi ha aquesta sortida professional, creiem que és una peça clau. Treballar en el sector de les indústries alimentàries no és vocacional i creiem bàsic que la informació arribi per poder despertar la vocació"

Actualment, al Baix Empordà hi ha set centres que ofereixen formació professional. Són l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, l’Institut La Bisbal, l’Institut Montgrí, l’Institut de Palamós, l’Institut Sant Feliu de Guíxols, el CEE-CEEPSIR Els Àngels de Palamós i l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat