Una dotzena d'alumnes de l'escola Vedruna de Palamós estan ajudant a una quarantena de socis de l'Associació Gent Gran de Palamós a manejar els dispositius mòbils, tablets i xarxes socials. Es tracta d'un curs de noves tecnologies que ha posat en marxa la junta i que va cobrir les 35 places de seguida. Aquesta setmana hem visitat una de les classes i tant els joves professors com els alumnes ens han explicat la seva experiència.
Cada vegada hi ha més demanda per conèixer el món digital entre el col·lectiu de gent gran. És per això que des de l'Associació de Gent Gran de Palamós van decidir organitzar un curs de noves tecnologies pels avis i àvies de l'entitat. Una iniciativa que de seguida va tenir molt bona rebuda i es van omplir les 35 places disponibles. La peculiaritat d'aquesta proposta que ja està en marxa és que els professors són alumnes de quart d'ESO de l'Escola Vedruna. De fet, no és la primera vegada que l'entitat organitza una activitat com aquesta. Una manera enriquidora de connectar entre generacions i compartir aprenentatges.
Qui millor que els joves, integrats ja en el món de les noves tecnologies, ajudin a introduir a les generacions més grans en el món d'internet i les xarxes socials. Els estudiants de secundària introdueixen a poc a poc els nous conceptes i usos perquè els usuaris puguin utilitzar-ho al dia a dia i facilitar-los la feina. Els hi ensenyen des d'enviar un missatge, una foto o un document per WhatsApp o el correu electrònic, a comprar per internet, mirar i gestionar el compte bancari a través d'internet o aplicacions o consultar les cites i receptes mèdiques al portal de "la meva salut".
Tot i la complexitat que els hi pot semblar en un primer moment, els avis i àvies deixen enrere els perjudicis i trenquen amb l'estereotip de persones desconnectades del món digital. Són atents a les instruccions i amb paciència i pràctica van superant tots els seus reptes. Per exemple, l'Irene va decidir apuntar-se al curs i de moment està molt satisfeta de les classes que està rebent.
El curs es va iniciar el 30 de novembre i s'allargarà fins al 15 de març, tot i que la intenció és convocar més endavant una nova edició. De moment es fan dues sessions els dimecres d'unes vint persones, de 15 h a 16 h i de 16 h a 17 h a la llar de la Gent Gran. Una activitat que a banda que les persones de la tercera edat coneguin les noves tecnologies els pot beneficar per exemple en evitar la soledat, contactar amb antics amic, afavorir la seva autonomia o mantenir-se actius.
Comentaris (0)